sábado, 26 de noviembre de 2011

ELS JOCS DE LA FAM


No volia començar aquest blog sense parlar-vos d’ un llibre que vaig conèixer precisament buscant títols que resultessin atractius per als joves. I resulta que aquest llibre el recomanaven a la majoria de webs que vaig visitar, així que no només el vaig portar a la llibreria si no que, picat per la curiositat el vaig llegir... i vaja, que em va enganxar!!

De fet no es tracta d’ un sol llibre, si no d’ una trilogia, encara que només us parlaré del primer llibre, per que els altres desenvolupen la trama i no us la vull aixafar.

“Els jocs de la Fam” es una celebració anual televisada que commemora la submissió dels 12 districtes en que van quedar reduïts els Estats Units, després d’ una gran guerra, sota el domini autoritari i prepotent del “Capitoli”, un districte ric que obliga als altres districtes a treballar per a ells fins l’ esgotament. En aquest jocs un noi o noia de cada districte es obligat a enfrontar-se a la resta a mort en una competició sense normes de la que n’ ha de sortir un únic guanyador.

La Katniss Everdeen es veurà obligada a presentar-se voluntària per als jocs quan la seva germana es triada per participar-hi. Però la seva participació serà un crit d’ esperança per als oprimits quan la Katniss decideix triar l’ amistat en lloc de la traïció i imposar els seus principis abans que els desitjos del tirans.

En aquest llibre hi trobarem molta acció i lluita, però també te el seu lloc la mort, l’ amistat i com no l’ amor (en una versió poc pastelona, que també es d’ agrair!!!)

I, sense arribar a ser literals, podríem trobar una bonica al·legoria als temps que corren i a com han reaccionat els que en diuen “indignats”.

El segon llibre, En Flames, es una mica més del mateix, però aconsegueix mantindre el nivell de l’ acció i l’ aventura, així que encara que sembli que serà una mena de repetició no ho es... i et deixa amb les ganes de llegir el tercer, “L’ ocell de la revolta” (“Sinzajo” en la versió castellana) on acaba l’ historia quan... no home, no... llegiu-lo!!!

Per cert, l’ autora es la Suzzane Collins, guionista de televisió de la cadena Nickelodeon i amb aquest llibre va guanya el premi de literatura PROTAGONISTA JOVE 2010.



I un altre per cert... l’ any que ve (si no m’ equivoco) tenen previst estrenar la pel·lícula. Aquí podreu trobar uns tràilers, en anglès, però amb molt bona pinta: http://www.youtube.com/user/LosJuegosdelHambre#p/f/0/0lVrPzoxyDU

I la seva pàgina oficial la trobareu a: www.elsjocsdelafam.cat
També hi ha una comunitat de seguidors a facebook.

Si us arrisqueu a llegir-lo no crec que us dessegui...

1 comentario: