miércoles, 27 de junio de 2012

DESPUÉS DE LA NIEVE


Desprès de l’ èxit del Els Jocs de la Fam (Suzanne Collins, Estrella Polar) i de la seva versió en cinema, sembla que la novel·la distòpica dirigida als joves s’ està posant de moda, i no es d’ estranyar, amb el present que estem vivint que ens imaginem futurs més o menys desastrosos per als més joves!!!

En aquesta línea acabo de llegir-me una novetat de S.D. Crockett, titulada DESPUÉS DE LA NIEVE (Macmillan). En aquest cas ens planteja un futur on el canvi climàtic ha provocat un llarg hivern on s’ han congelat els mars i la terra està completament colgada de neu. En aquest caos els països occidentals queden en mans de governants tirànics i la població ha perdut la seva humanitat i es dediquen a sobreviure com poden amuntegats en suburbis de les grans ciutats.

En Willo és el protagonista. Viu amb la seva família aïllat a les muntanyes. Però un dia tots desapareixen  i comença l’ aventura d’ intentar trobar a la seva família, que el portarà a un dels assentaments de la ciutat, un món amb perills molt diferents als que ha de sobreviure a la muntanya i on coneixerà el pitjor d’ una societat dominada per la brutalitat i la necessitat de sobreviure a costa de tot i tothom.
  
Ens parla de una part de la societat no disposada a seguir les consignes d’ uns governs que primen els seus propis interessos per d’ amunt dels de la comunitat i que no estan disposats a sobreviure a costa dels altres, molt en la línea dels Jocs de la Fam, Divergents (Veronica Roth, Estrella Polar) o Òxford 7 (Pablo Tusset, Ed. Destino).

És un llibre que convida els seus protagonistes a fugir de la barbàrie i rebel·lar-se contra l’ opressió. I és en aquest punt on he trobat el que més m’ ha agradat, per que planteja aquesta fugida no cap a fora, si no cap a dins, començant aquesta rebel·lió per un mateix.



En un principi costa entrar en l’ historia, sobretot per que el personatge protagonista és l’ encarregat de la narració i tenint en compte que es tracta d’ un nen mig salvatge, el seu llenguatge resulta tosc i dur i això fa que la lectura es faci una mica pesada. Però a mida que avancem en l’ historia tant per el contingut de la mateixa com per que el llenguatge es fa una mica més suau (o bé em va donar la sensació) el cas que t’ acaba enganxant i el final, sense ser la bomba, també us ho dic, et deixa prou satisfet.

Si us agraden aquest tipus de llibre us recomanaria que no deixeu de llegir les novel·les de les que us he parlat abans, i tampoc altres novel·les molt més antigues, però no per això menys actuals com 1984 (George Orwell), Un mundo feliz (Aldous Huxley), o Fahrenheit 451 (Ray Bradbury) i moltes altres!!!

Enllaços d’ interès:

Web del llibre: www.despuesdelanieve.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario